'Franse ontwerper maakt eind aan pijnlijke pumps'

De Franse schoenontwerper Raphael Young beweert een antwoord te hebben op knellende pumps en pijnlijke voeten. Young ontwikkelde een speciale, flexibele zool die ervoor zorgt dat pumps de hele dag comfortabel aanvoelen.

De ontwerper gelooft dat zijn creatie een revolutie teweeg brengt voor zowel de schoenenindustrie als het leven van de vrouw. De Fransman heeft patent gevraagd op zijn uitvinding, R-Flex genaamd.

De R-Flex schoenen bevatten stalen hakken, zachte zolen van leer en latex en extra rubber onder de bal van de voet. Young implementeerde ook een speciaal ‘anti-draai’ systeem om verzwikte enkels te voorkomen. De hightech pumps verbeteren volgens Young het comfort en de flexibiliteit van de pump, zonder in te leveren op design.

Obsessie

Young zegt geobsedeerd te zijn door het maken van een modieuze schoen die vrouwen de hele dag kunnen dragen zonder pijn te voelen. Twaalf jaar geleden kwam Young voor het eerst in aanraking met comfortabel schoeisel toen hij een fabriek bezocht.

“De fabriek ontwikkelde comfortabele, bijna orthopedische schoenen. De eigenaar vertelde me dat hij zocht naar een oplossing om schoenen meer flexibel te maken, waardoor schoenen comfortabeler aanvoelen en de natuurlijke loopbeweging volgen. Na diverse testen in de fabriek vond ik de oplossing om pumps net zo comfortabel te maken als ballerina’s en hierna heb ik direct patent aangevraagd”, aldus Raphael Young tegen Daily Mail.

Yves Saint Laurent?

Young kwam voor het eerste in aanraking met het ontwerpen van schoenen door zijn oom Alexandre Narcy, die in de schoenenstudio van het Franse modehuis Yves Saint Laurent werkte. Een schoen met R-Flex technologie kost zo’n 660 euro per paar.

Bron: Nu.nl

schoenen

Op April 28, 2011