Christian Louboutin haat comfortabele schoenen

Christian Louboutin staat bekend om zijn torenhoge hakken met rode zolen. Hoewel de schoenenkoning ook platte schoenen en sandalen verkoopt, hebben deze volgens hem niets met comfort te maken.

Christian Louboutin onthult aan New Yorker dat hij het hele concept rondom comfort haat. De ontwerper vergelijkt: "Het is hetzelfde als wanneer mensen zeggen dat ze niet echt verliefd zijn maar een prima relatie hebben. Je sluit een hoop ideeën buiten wanneer je je te comfortabel voelt."

"Als ik aan comfort denk, zie ik een vrouw voor me die zich ellendig voelt, met een grote fles alcohol in haar hand. Het is erg deprimerend, maar ze vindt haar leven prima omdat ze comfortabele klompen draagt", aldus Louboutin.

Voor mannen 761050_red_shoes_heels_2

De ontwerper zegt dat zijn schoenen meer voor mannen zijn gemaakt dan voor vrouwen. Volgens hem kunnen mannen, net als stieren, de kleur rood niet weerstaan en hebben zijn paren daarom allemaal een rode zool.

Louboutin beweert dan ook dat vrouwen geen schoenen kopen, omdat ze ze mooi vinden. “Wanneer een vrouw een paar schoenen koopt, kijkt ze niet naar de schoenen, maar bekijkt ze haar borsten en billen in de spiegel, van de voor- en zijkant. Als ze tevreden is over zichzelf, overweegt ze om de schoenen te kopen,” aldus de schoenenkoning.

Op March 24, 2011